Een speciaal dieet is eigenlijk allang niet meer speciaal. In bijna elke vriendengroep is er iemand die vegetarisch, veganistisch, glutenvrij of lactosevrij eet. Ons streven is om iedereen iets passend aan te bieden. We hebben een wisselende kaart met een beperkt aantal gerechten. Omdat we kleinschalig werken, is er vaak ook buiten de kaart iets mogelijk.

 

We letten op zoveel mogelijk diëten

  • Huisgemaakt: >90%
  • E-nummervrij: >85%
  • Lactosevrij: >80%
  • Glutenvrij: >70% 
  • Suikervrij: >70%
  • Vega: >70%
  • Vegan: >60%
  • Bio: >50%
  • Notenvrij: >50%
  • Paleo: >30%
  • Rauw: >10%
  • Koolhydraatarm: op verzoek
  • Halal: alles behalve de rosbief

Staat jouw dieet er niet tussen? Daag ons uit in een mailtje!



Welke producten zijn bio?

Onze kaart wisselt regelmatig, maar hier de meest recente lijst met bio producten. Fruit en groenten haalt Papa Kazmi 4 keer per week op de markt, en bio is daar afhankelijk van de dag.

  1. Acai-bessen
  2. Acerola
  3. Agave nectar
  4. Amarant
  5. Aronia
  6. Boekweit(meel)
  7. Cacao (rauw)
  8. Chiazaden
  9. Gierst
  10. Goji-bessen
  11. Hennepzaad
  12. Honing
  13. Ijsthee
  14. Jam
  15. Kikkererwten(meel)
  16. Koffie (60%)
  17. Kokosbloesemsuiker
  18. Kokosnoot
  19. Kokosmeel
  20. Kokosolie
  21. Kokossnippers
  22. Lijnzaad
  23. Maanzaad
  24. Maismeel
  25. Mango
  26. Mangosteen
  27. Melk
  28. Meloen
  29. Muesli
  30. Naan
  31. Noten
  32. Papaver
  33. Papaya
  34. Pompoenpitten
  35. Rauwe cacao
  36. Rozijnen
  37. Sesam
  38. Speltbloem
  39. Speltbrood
  40. Tarwebloem
  41. Thee
  42. Volkorenbloem
  43. Yoghurt
  44. Wakame brood
  45. Zonnebloempitten

Top 3 dieetvriendelijke items

  1. De raw cacao brownie. Ons beroemde taartje gemaakt van maar liefst 6 superfoods. Rauwe cacao, walnoten, avocado, kokosolie, dadels en honing. (Ook te bestellen als hele taart)
  2. De quinoa arrabiata. De pittige en glutenvrij variant op de bekende Italiaanse pasta. Met garnalen, zonder gluten en lactose. (Ook te bestellen met kip)
  3. De cappuccino. Keuze uit normale, soja-, amandel- of kokosmelk.
 

'Feel good food'

'Specialiteit van het huis: vers gebakken naanbrood.'

Bron: Jamie Magazine


'Halal dineren'

Ook voor Halal dineren kun je bij ons terecht. TV West nieuws doet verslag van een avondje vasten afsluiten bij Hills in de Ramadan.

Bron: TV West

 

Een loyale fan aan het woord

Alice van der Veen

alice.JPG

pedagoge uit Rijswijk

‘Kleinschalig en gastgericht'

Als het kan, kom ik dagelijks bij Hills. Om op mijn laptop stukken uit te werken en om te lunchen. Hills & Mills is voor mij een van de weinige plekken waar ik goed terecht kan met mijn glutenallergie. Ik moet al het eten vermijden waar gluten in zitten of in aanraking is geweest met gluten. En dat blijkt een lange lijst te zijn. Zelfs in bouillonblokjes komen gluten voor. Daarom is het voor mij van belang om continu etiketten te lezen en te weten wat ik eet. Veel horecazaken zijn nauwelijks bekend met een glutenallergie, daarom is uit eten gaan vaak erg lastig voor mij. Wat Hills bijzonder maakt, is dat de medewerkers bereid zijn te luisteren naar wat wel en wat niet kan en dat ze met nieuwe glutenvrije alternatieven komen. Zo hadden ze bij Hills & Mills laatst glutenvrij bananenbrood gebakken. Die gastgerichtheid waardeer ik zeer, helemaal omdat het niet alleen blijft bij luisteren, maar de medewerkers ook echt iets met de aanwijzingen doen.'


'Ja, ook ik wil ongestoord genieten :).'

Nan veggie!

hestia

Hestia Zinsmeister (19)

studente uit Delft, medewerker bediening bij Hills, flexitariër 

'Mijn eerste bijbaan bij een supermarkt met idealen was een flinke tegenvaller. In de praktijk bleek het toch net iets anders te gaan. Hills & Mills bewijst dat het wel kan!

Bewust eten is voor mij zoveel mogelijk vegetarisch en gevarieerd eten. Na 8 jaar streng vegetarisch eten ben ik nu flexitariër.

Sinds mijn vader glutenvrij eet ben ik me ook meer bewust geworden van diëten. Nu zie ik van dichtbij dat er bij een dieet vaak veel minder keuze is. Bij Hills proberen we dat tegen te gaan. Hier sta ik heel erg achter. Het voelt goed om hiermee mensen te verrassen en blij te maken.'

De dingen bij Hills die me het gelukkigst maken zijn het contact met de gasten en het 'stylen' van een gerecht. Naast natuurlijk het heerlijke eten dat Papa Kazmi voor zijn team maakt!'

 

Vegan hotspot

Vegan experts 'De Groene Meisjes' zijn vol lof:

'Wij kunnen alleen zo enthousiast zijn over een hotspot als wij er goed vegan kunnen eten. Dat is een must voor ons, en voor heel veel van onze lezers trouwens ook. Bij Hils&Mills zit je honderd procent goed. Niet alleen als je vega(n) eet, maar ook als je allergisch bent voor gluten, noten of lactose. Geen enkel probleem; wordt allemaal voor je geregeld. Je kanhier alvast online checken waaruit jij kan kiezen als je bij Hills&Mills gaat eten. En wees niet bang, er blijft genoeg om te kiezen over!' → Het hele artikel lezen.

 

Complimenten

Hans Gilissen (57)

burgemeester Venray

'Met plezier erg lekker gegeten bij Hills and Mills. Complimenten voor de keuken en de voortreffelijke bediening. Gezond eten, en voor de gasten met een allergie ook erg veilig.' Recensie op Facebook

 

Mystery visit

Vega mystery visit van twee journalisten van het AD: 'We missen ons vertrouwde stukje vlees geen seconde.'

 

Paleo proof

Marinka Bil van EetPaleo.nl

'Mijn vakantie is weer voorbij, het was ontzettend leuk en ik ben weer helemaal opgeladen! Mijn diploma (waar ik de afgelopen 3 jaar voor heb gestudeerd) heb ik inmiddels ook in ontvangst mogen nemen. Om dat te vieren zijn mijn vriend en ik na afloop lekker gaan eten; bij Hills & Mills in Delft.

Jullie kennen waarschijnlijk mijn lijst met Paleo restaurants wel, deze wordt steeds groter (met dank aan mijn lezers!!) maar hoe graag ik het ook zou willen; ik kan ze niet allemaal zelf testen. Deze gelegenheid was echter ideaal om een van de restaurants eens te testen: hoe Paleo-proof zijn ze?

Hills & Mills is wat mij betreft met vlag en wimpel geslaagd!'

→ De hele review lezen.

 

Bij de top van Delft volgens de 6 grootste onafhankelijke platforms.