Onze puurste inspiratiebron: de Himalaya

Onze puurste inspiratiebron: de Himalaya

Himalaya

Aan de andere kant van de wereld bevindt zich een enorm gebergte: de Himalaya. Dit gebergte zien veel mensen als de grootste bron van inspiratieleven en geluk. Ook wij zien dat zo. De Himalaya staat voor puur en natuur. De mens heeft er minimale invloed en planten en dieren leven in harmonie. Je vindt er rusteenvoud en pure ontspanning. In al het leven op de Himalaya is immense diversiteit. Maar toch is alles met elkaar verbonden, in een natuurlijke balans. De Himalaya is een rijke bron voor veel mensen, zoals met de rivieren die honderden miljoenen mensen van drinkwater voorzien. Wereldwijd staat de Himalaya symbool voor de kracht van Moeder Aarde.


Zes landen

Aan de Himalaya grenzen zes landen, namelijk Pakistan, India, Nepal, China, Tibet en Bhutan. De keukens en culturen van alle zes de landen schemeren door in ons concept. Zo is de chai (of thee) cultuur ontzettend rijk. En wordt er veel yoghurt en linzen gegeten. De verfrissende mango lassi en het authentieke naanbrood zijn andere voorbeelden.

De Himalaya bestrijkt zes prachtige landen.

De Himalaya bestrijkt zes prachtige landen.


Geluk is een van de belangrijkste drijfveren van het land Bhutan. Hoe inspirerend is dat?
— Nawaz Kazmi (co-founder)

Nawaz en Sheraz Kazmi  vlak voor de verbouwing

Nawaz en Sheraz Kazmi vlak voor de verbouwing

De founders

Papa Kazmi’ heeft na inmiddels 37 horecajaren nu zijn eigen plek. Hij is de chef en gastheer. Zoons Sheraz en Nawaz van Kazmi & Kazmi zijn de bedenkers en oprichters. Dochter Batul en schoondochter Sherryl (manager) zijn ook vanaf dag 1 onderdeel van het team.


Roots

Met een van de Himalaya-landen hebben we een direct link. Dat land is Pakistan. Onze oprichters hebben wij namelijk roots in zowel Nederland als Pakistan, met een moeder uit Veendam en een vader uit Karachi. Van huis uit zijn we gewend met de fascinerende fusion keuken van Oost en West.

Chef en gastheer ' Papa Kazmi ' bij zijn eerste baantje in Londen (KFC). Na een mooie jeugd in Pakistan vloog hij op zijn 16e naar Europa. Het begin van een mooi  avontuur , dat meer dan 40 jaar later nog altijd even spannend is.

Chef en gastheer 'Papa Kazmi' bij zijn eerste baantje in Londen (KFC). Na een mooie jeugd in Pakistan vloog hij op zijn 16e naar Europa. Het begin van een mooi avontuur, dat meer dan 40 jaar later nog altijd even spannend is.


Hills & Mills is het eerste concept van  The Pure Family .

Hills & Mills is het eerste concept van The Pure Family.

Hills & Mills is het eerste concept van The Pure Family; een groep van pure concepten met dezelfde filosofie, maar elk een eigen karakter. Bekijk ook Papa Kazmi en Haka


Onze naam

Waarom de naam Hills & Mills? Hills staat voor de Himalaya, onze puurste inspiratiebron. Mills staat voor de ‘Nederlandse’ windmolen. In onze ‘ontdekkingsreis’ zijn we letterlijk honderden naamideeën gepasseerd totdat we bij Hills & Mills kwamen. Deze naam past simpelweg bij ons: ver weg en dichtbij, exotisch en lokaal, onze roots… kortom: ons verhaal.

Benieuwd naar het  ontwerpproces van het logo ?

Benieuwd naar het ontwerpproces van het logo?


Mogen we jou ook blij maken?
— Sherryl Lemmers (manager)

 

Benieuwd naar wat wat wij serveren? Menukaarten bekijken.